Om Klubben

Historien bakom…
Drömmen om en egen traktorklubb här i närområdet har länge legat och gnagt bönner på dal, och året 2008 blev drömmen sann. Allt börja med att lagården på Dotorp togs ur drift och stod där efter tom. Karl-Erik Svensson i Kärr har haft mycket samarbete med Ingemar på Dotorp och hyrde bl.a ladan som stod tom. Karl-Erik fråga då om Ingemar kunde tänka sig att bygga om lagårn, så man kunde hyra in sig och skruva på sina traktorer. Ingemar nappade idén men frågan var om intresset bland andra var stor nog för att de skulle gå runt. Karl-Erik slängde sig på telefon och börja ringa runt och jovisst, det var inte svårt att få tag i intresserade. Sommar -08 börjar Ingemar att göra om lagårn och hösten -08 får klubben flytta in. Den hösten var det inte mer än 5-6 traktorer på Dotorp men de var mycket folk som strömmade förbi och prata, titta & drack kaffe förstås. Hösten -09 strömmade traktorerna och medlemmarna till och det var snart ett 10-tal traktorer i lagårn. Karl-Erik byggde även ett fika rum där man kunde hålla högre tempraturer så man kan sitta i lung och ro för att fika & dra skröner. Våren -10 började medlemmarna känna vårbruksdofterna och klubben drog igång sitt första stora evenemang, Harvens dag på Grankullen. Detta kommer förhoppningsvis bli ett återkommande arrangemang

Klubben
Utöver vårt egna evenemang Harvens dag, besöker klubben ett flertal tillställningar som t.ex Kanalyran i Mellerud, Jordbruketsdag i Backamo, Plöjning hos Tore Berg i Simonstorp m.m. Ladugården där vi skruvar och pratar ligger på Dotorps gård 2-3km norr om brålanda på vägen mellan Dals Rostock och Brålanda. Där träffas vi varje tisdag och torsdag från kl 18 till siste man tröttnat, kaffet brukar slås på runt 19 tiden.

Medlem?
Att bli medlem i klubben kostar 200kr per år och då får man ett medlemskort och information i mobilen om nya händelser också får man självklart komma till Dotorp & dricka kaffe & dra skröner. Man kan bli medlem med eller utan traktor, bara intresset finns.
Som medlem får du rabatt på hela 25% på däck till veterantraktorer hos KE´s bil & däck när du visar upp kortet.

Skruva?
Vill du ställa in en traktor på Dotorp för att skruva kostar det 300kr/månad, förutsatt att det finns plats. Vi räknar med att kunna ta in 12 traktorer ungefär för att de ska finnas plats att skruva. I lagården finns trycklyft och arbetsbänkar, verktyg får man ta med själv, är det något du saknar så finns de alltid någon som har de så att man kan låna. Är de så att du inte vill ta dit något för att du känner att du inte har kunskapet att skruva så ska du tänka om för kunskapen finns där, alla hjälper alla och diskuterar & spekulerar & det finns massor att lära.

Kontakt
Har du frågor angående klubben?

Ring eller mejla:
Karl-Erik Svensson: 070 3619325 | karltraktor@hotmail.com
Webbansvarig: Lars Eriksson | 070 3640275
Webbdesigner & Fotograf: Robin Söderblom | RodbaN@wldmanagement.se

Vill du kontakta KE´s Bil & Däck? Ring Sven-Ingvar Andersson på 070-2540330