Om Klubben

Historien bakom…
Drömmen om en egen traktorklubb här i närområdet har länge legat och gnagt bönner på dal, och året 2008 blev drömmen sann. Allt börja med att lagården på Dotorp togs ur drift och stod därefter tom. Karl-Erik Svensson i Kärr har haft mycket samarbete med Ingemar på Dotorp och hyrde bl.a ladan som stod tom. Karl-Erik fråga då om Ingemar kunde tänka sig att bygga om lagården, så man kunde hyra in sig och skruva på sina traktorer. Ingemar nappade idén men frågan var om intresset bland andra var stor nog för att de skulle gå runt. Karl-Erik slängde sig på telefon och börja ringa runt och jovisst, det var inte svårt att få tag i intresserade. Sommaren 2008 börjar Ingemar att göra om lagården och hösten 2008 får klubben flytta in. Den hösten var det inte mer än 5-6 traktorer på Dotorp men de var mycket folk som strömmade förbi för att prata, titta och dricka kaffe förstås. Hösten 2009 strömmade traktorerna och medlemmarna till och det var snart ett 10-tal traktorer i lagården. Karl-Erik byggde även ett fikarum där man kunde hålla högre temperaturer så man kan sitta i lugn och ro för att fika och dra skrönor. Våren 2010 började medlemmarna känna vårbruksdofterna och klubben drog igång sitt första stora evenemang, Harvens dag på Grankullen. Detta kommer förhoppningsvis bli ett återkommande arrangemang

Klubben
Utöver vårt egna evenemang Harvens dag, besöker klubben ett flertal tillställningar som t.ex Kanalyran i Mellerud, Jordbrukets Dag i Backamo, Plöjning hos Tore Berg i Simonstorp m.m. Ladugården där vi skruvar och pratar ligger på Dotorps gård 2-3 km norr om Brålanda på vägen mellan Dals Rostock och Brålanda. Där träffas vi varje tisdag och torsdag från kl 18 till siste man tröttnat, kaffet brukar slås på runt 19 tiden.

Medlem?
Att bli medlem i klubben kostar 200 kr per år och då får man ett medlemskort och information i mobilen om nya händelser. Dessutom får man självklart komma till Dotorp, dricka kaffe och dra skrönor. Man kan bli medlem med eller utan traktor, bara intresset finns.
Som medlem får du rabatt på hela 25% på däck till veterantraktorer hos KE´s bil & däck när du visar upp kortet.

Skruva?
Vill du ställa in en traktor på Dotorp för att skruva kostar det 300 kr/månad, förutsatt att det finns plats. Vi räknar med att kunna ta in cirka 12 traktorer för att det ska finnas plats att skruva. I lagården finns tryckluft och arbetsbänkar. Verktyg får man ta med själv men är det något du saknar så finns de alltid någon som har det för utlåning. Är det så att du inte vill ta dit något för att du känner att du inte har kunskaper i att skruva så ska du tänka om, för kunskapen finns där, alla hjälper alla, diskuterar och spekulerar, och det finns massor att lära.

Kontakt
Har du frågor angående klubben?

Ring eller mejla:
Karl-Erik Svensson: 070 3619325 | karltraktor@hotmail.com
Webbansvarig & fotograf: Bo Norvinge | 070 5873867 | bosse@norvinge.se
Webbdesigner & Fotograf: Robin Söderblom |

Vill du kontakta KE´s Bil & Däck? Ring Sven-Ingvar Andersson på 070-2540330

Styrelse och funktionärer


Karl-Erik Svensson, Morgan Lindqvist, Kurt Persson, Vincent Johansson, Ernst-Erik Andersson, Maths Torstensson, Bengt-Åke Karlsson, Anders Andersson, Dan Norrman och Per-Erik Öst.

Ordförande: Karl-Erik Svensson
Vice ordförande: Kurt Persson
Kassör: Morgan Lindqvist
Sekreterare: Ernst-Erik Andersson
Ledamot: Dan Norrman
Ledamot: Bengt-Åke Karlsson
Ledamot: Per-Erik Öst
Ledamot: Kenneth Johansson.

Revisor: Anders Andersson
Revisor: Göran Svensson
Revisorsuppleant: Maths Torstensson

Valberedning: Maths Torstensson (sammankallande)
Valberedning: Per Eriksson
Valberedning: Vincent Johansson.

Teknisk support: Göran Vänerhall
Teknisk support: Uno Carlsson

Pullingslädsansvarig: Anders Andersson (sammankallande)

Starke Björn ansvarig: Göran Vänerhall

Studieansvarig: Jan Svantesson

Webbansvarig: Bo Norvinge