Tröskdag i Asmundebyn

Första lördagen i oktober var det hög volym hos bröderna Torstensson i Asmundebyn. Anders och Mats Torstensson arrangerade i samarbete med BM-klubben årets tröskdag.

Där pågick tröskning med stationärt Skandia tröskverk tillverkat av Bröderna Larsson mekaniska verkstad Arentorp som drevs av Mats BM21. Samtidigt krossades sten med en gammal Svedala käftkross. För driften via remmar stod en annan BM20. Karl-Erik barkade slanor för sin smålandsstaketsgärdsgård. Det fixades galant med en frässkiva på kapsågen som drevs av en ASEA 3-fas elmaskin från tiden före första världskriget ursprungligen för 190 volt men omlindad av Statens Vattenfallsverk till 380 volt. Traktorer hade också välkomnats och på plats fanns i alla fall tio till antalet förutom de som drog verk. Under dagen erbjöds klengås på hembakt kaka och kaffe i den uppvärmda verkstaden.

Se fler bilder från Tröskdagen