Nu kör vi som ”vanligt”

Skruvarkvällarna på Dotorp har återupptagits efter ett tröttsamt långt avbrott.
Som vanligt är det tisdags- och torsdagskvällar som gäller. Däremot håller vi avstånd till varandra både kring arbetsstationerna och i samband med fikat.
Välkomna!

Premiär för KM i plöjning.

Traktorkklubben Dotorps första klubbmästerskap i veterantraktorplöjning genomfördes första lördagen i oktober. Det var hos Bertil Hagsgård på Gasebergsängen som upplåtit ett fält plus mycket annat välbehövligt för att kunna genomföra ett lyckat plöjningsarrangemang.
På grund av pandemiläget annonserades inte aktiviteten ut. Det var trots allt i alla fall omkring 40 personer på plats i form av arrangörer, funktionärer, tävlande, supporters och allmänt nyfikna.

Gunnar Karlsson på sin BM20 -1950 demonstrerade noggrant tillvägagångssättet i tävlingen innan deltagarna släpptes ut på fältet.
Att första draget blir spikrakt är A och O i en lyckad tegplöjning. Bengt-Åke Karlsson med sin Farmall lyckades bra med detta, vilket gav en förstaplats i klassen Bogserade plogar.
15 veterantraktorer såg till att tävlingsfältet effektivt plöjdes upp.

Prislista
Klassen Bogserad plog:

  1. Bengt-Åke Karlsson
  2. John Berg
  3. Gunnar Karlsson

Klassen Buren plog:

  1. Karl-Erik Svensson
  2. Bertil Andersson
  3. Simon Ljungström
Pristagarna John Berg, Bengt-Åke Karlsson, Gunnar Karlsson, Bertil Andersson, Karl-Erik Svensson och Simon Ljungström.

Enkätundersökning om motorhobbyn

FIVA, den internationella rörelsen för historiska fordon, genomför nu under hösten en enkätundersökning riktad till alla med historiska fordon.

Undersökningen ska ge FIVA en viktig informationsbas att användas för att kartlägga den fordonshistoriska rörelsen i världen.

Undersökningen är i två delar. Den första tar bara ett par minuter att gå igenom. Den andra är valfri och lite mer ingående och tar ungefär en kvart att genomföra, lite beroende på hur många fordon man äger. Dock räcker det med att beskriva sina fem viktigaste fordon.

Undersökningen som administreras av FIVA pågår till och med sista oktober och kan vara betydelsefull för vår hobby och vårt intresseområde. Man får också en chans att vinna ett armbandsur.

Länk: https://fiva.org/en/fiva-survey/

Hjälp motorhobbyn, men skynda på. De önskar som sagt uppgifterna före sista oktober (2020).

Vinnarkalas på Dotorp

Tisdagen den fjärde augusti hölls prisceremonin efter traktorlotteriet.
Efter en visning av lokalerna och traktorklubbens verksamhet överlämnades vinsterna i traktorlotteriet.

Tredjepriset i form av en tvätthink fylld till bredden med alla behövliga fordonsvårdsartiklar donerad av Fixat i Brålanda, överlämnades till Stefan Andersson, Forsebol Frändefors.
Andrapriset, även det från Fixats sortiment, var en exklusiv verktygsväska som förärades Christer Hektor, Rådane Brålanda.
Högvinsten gick till Anders Lans, Flicksäter Frändefors som kunde skriv på dokumenten på den av klubbmedlemmarna noggrant genomgångna och tillfixade vinsttraktorn, en Ferguson TEA20 från 1952.

Efter god tårta och gott kaffe under Covid-19-säkrade omständigheter, utomhus denna fina sommarkväll, kunde Anders puttra hem mot Flicksäter på sin granna Grålle.